Actie voor hoger minimumloon in Brunssum

Op zaterdagmiddag 27 februari hield “Brunssum voor 14” een actie in het centrum van Brunssum.
“Brunssum voor14” maakt onderdeel uit van de landelijke FNV-campagne voor verhoging van het wettelijk minimumloon. Én voor de waardering voor de mensen die ons land tijdens de coronacrisis draaiende houden.
De gemeenteraad van Brunssum, op initiatief van SP en PAK, heeft reeds voor de zomer van 2020, als een van de eersten gemeenten in Nederland een motie aangenomen waarin ze zich uitspreken vóór verhoging van het minimumloon naar €14,00. Verschillende gemeenten hebben dat voorbeeld gevolgd.Maar nú, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, is het moment daar om door te pakken en de landelijke partijen onder druk te zetten zodat ze bij de coalitieonderhandelingen.
Afgevaardigden van BBB-Lijst Palmen, PAK, PvdA en SP namen symbolisch een petitie met 285 Brunssumse handtekeningen, in ontvangst. Daarmee werden de partijen gevraagd om zich, naast de aangenomen motie, ook op een andere manier in te zetten voor verhoging van het minimumloon naar €14,00 per uur.
De Voor 14 actie loopt nog steeds door en voor meer informatie kun je kijken op www.voor14.nl. Je kunt op www.voor14.nl/verkiezingseis de petitie ook nog steeds tekenen.