Column Ger Luit: Hallo Brunssum, corona zijn we nog lang niet kwijt!

Inmiddels hebben mijn vrouw en ik corona op bezoek gehad. Ik had meneer corona graag buiten de deur gehouden. We hadden alle maatregelen daarvoor genomen, maar hij meldde zich onverwachts. Wat we met zijn tweeën hebben ervaren is, dat het zeker geen gewoon griepje was. We hadden geen smaak, de benen waren als lood, elke aanraking van je huid was heel vervelend en in 10 dagen vielen we kilo’s af. Inmiddels zijn we ruim 2 maanden uit quarantaine en al weer redelijk opgeknapt.

Ik vertel dit, omdat sommige mensen nog steeds menen, dat het zo’n vaart niet loopt met meneer corona. Nou ik kan u zeggen, dat je zo maar de hemel kunt in fietsen. Deze week hoorde ik nog van een goede bekende, dat zijn vrouw, een paar jonger dan ik, zich niet lekker voelde en ’s avonds al vanwege fikse benauwdheid met de ambulance naar het ziekenhuis moest. Daarna ging ze snel achteruit. Ze heeft 14 dagen in coma gelegen en is uiteindelijk overleden. Dus onderschat deze sluipmoordenaar niet.
Uiteraard ken ik ook enkele – voornamelijk – jongere mensen, die slechts milde klachten hebben gehad. Helaas kunnen ook jonge mensen ineens flink ziek worden en naderhand nog fikse klachten houden. Het feit is en blijft: het virus kan flink huishouden. We zullen oplettend en voorzichtig moeten blijven.
Ik baal ook van deze corona-situatie, maar ik maak er gewoon het beste van. Doe dat zelf ook of je nu jong of oud bent. Lees een goed boek, maak een mooie wandeling of ga een stuk fietsen. Luister vanaf 4 december naar de Top 4000 op Radio 10.  Jimi Hendrix zal zeker voorbijkomen met “All along the watchtower”. De eerste zin luidt: “There must be some kind of way outta here”. Zeker is die uitweg er en komen er weer betere tijden. Dan zijn er weer andere dingen om je op te verheugen en te beleven. Voorlopig loopt het anders dan we met zijn allen zouden willen, ook de decembermaand. Maak er het beste van. Fijne feestdagen, let op je zelf en de ander. Blijf gezond.