Hanny Szlanina

15 Hanny Szlanina

Op de basisschool had ik al wat belangstelling voor de politiek. Vermoedelijk van opa geërfd. Het al vroeg lezen van de krant door ons (Opa: Wat, lezen jullie al allemaal de krant?; We vochten om onze beurt!), mijn zussen en ik, heeft bijgedragen aan die interesse. Nieuwsfeiten in je opnemen zorgt dat je vanzelf aan het denken gezet wordt. Willen weten hoe en of gemeenschappelijke en individuele oplossingen worden gezocht, gevonden en uitgevoerd en wie is of zijn verantwoordelijk voor wat. In je woonplaats is dat de gemeenteraad als hoogste bestuursorgaan. De leden van de gemeenteraad verdeeld over verschillende partijen worden eenmaal per 4 jaar rechtstreeks gekozen door de stemgerechtigde bewoners vanaf 18 jaar. Grijp deze kans op de eerste lentedag dit jaar!

Het PAK is als een hechte familie. Streeft een of meer gemeenschappelijke doelen na, zorgt goed voor elkaar en feest samen wanneer er iets te vieren valt. Nieuwsgierig? Wandel eens een openbare fractievergadering van ons binnen. Naast een consumptie wacht er een warm en vriendelijk ontvangst voor iedereen. Al snel zal het aanstekelijk enthousiasme opvallen waarmee wij de in de raad te behandelen stukken opPAKken.

Recente gebeurtenissen zetten Brunssum vertekend op de kaart. Herindelingsdrang ligt hieraan ten grondslag. Het PAK vroeg een bestuurscommissie herindeling in te stellen. Een meerderheid steunde dit voorstel waarop de meeste wethouders onterecht opstapten met de toenmalige en bijna voltallige coalitie. Deze partijen zijn bereid het risico te nemen dat Brunssum samen met Landgraaf aan Heerlen toegevoegd wordt zonder inmenging van de raad en ondanks interne en openbare publicaties waarin vermeld staat dat er voor Brunssum op herindeling aangestuurd moet worden. Zij zien de noodgreep van een bestuurscommissie als een motie van wantrouwen. Wij gaan voor het behoud van een Zelfstandig Brunssum, een multiculturele samenleving, waar mede door onze inbreng heel veel goed gaat. Daar waar verbeterpunten nodig zijn staat het PAK vooraan en voeren leden actie wanneer nodig

Ons/mijn PAKkie an is een Zelfstandig Brunssum
met zorg voor mens natuur dier milieu
Toevallig hetzelfde PAKkie an?

Stem dan Hanny Szlanina, lijst 2, nummer15

Actief, sociaal en betrouwbaar
in een zelfstandig Brunssum