Onze helden

Het Progressief Akkoord stelt u elke week zo’n doodgewone bijzonder held voor. Het zijn mensen die een band hebben met het PAK en mensen waar we als PAK contact mee hebben gekregen. We trappen af met onze eigen Nathalie van de Veer:

Nathalie werkt bij Jan Linders en is daarmee een van helden die dagelijks de stroom burgers van voedsel blijft voorzien. Winkelpersoneel kan niet van thuis uit werken, verdient matig en maakt veel onregelmatige diensten.

Terwijl veel mensen thuis achter de pc werken, is Nathalie een van de tienduizenden die het hamsteren, het ongeduld en gemopper dagelijks mee maken. In de supermarkt werken ook vakkenvullers, schoonmaakpersoneel, slagers en bakkers. Ze maken hetzelfde mee. Chauffeurs brengen de waren naar de supermarkt en in de magazijnen draait men overuren om aan de vraag te voldoen. Toppers dus al deze mensen waarbij we maar weinig stil staan.

Nathalie ziet dat de supermarkten steeds meer doen om winkelen mogelijk te houden en de gedragsregels na leven. Maar ja,  sinds corona zijn mensen  ook meer geïrriteerd en willen ze de regels aan de kant schuiven. Deze egoïsten met hun huftergedrag verpesten het voor de welwillende klanten. Ze behandelen ook het personeel met weinig respect. De ik-maatschappij kom je ook nu in deze coronatijd in de supermarkt tegen. Maar het overgrote deel van de mensen bedanken je voor je inzet en laten hun waardering blijken in lieve woorden. Er zijn mensen die echt boos worden als ze voor één boodschapje een winkelwagen moeten pakken Het is een hard werken en nu ook niet zonder risico, maar gelukkig  krijgen wij dus respect terug en waarderen mensen de moeite die wij doen. Blijkbaar neemt nog steeds niet iedereen corona serieus en maakt er een gevaarlijk spel van.

In het begin werkten we zonder bescherming.  Nu is dat anders. Er is nu een spuug scherm zowel voor als achter bij de kassière, worden  de wagentjes gebruikt en ongebruikt gescheiden  en de pinautomaten regelmatig ontsmet evenals de klinken van de koeling en diepvries. De zorg voor het personeel is er en ook onderling is er veel steun op de werkvloer.

Nathalie je bent onze held van de week en met jou al die mensen die ervoor zorgen dat we in onze dagelijkse levensbehoeften kunnen voorzien! Dank aan jou en je collega’s.

Tenslotte de  boodschap van Nathalie aan ons: heb geduld, het duurt lang, maar we komen er samen doorheen en des te sneller zijn we er vanaf. Samen staan we sterk ook in deze dagen!