Paul van Betuwprijs 2018

  • Bennie Jongenelen krijgt de ‘Paul van Betuw’ vrijwilligersprijs overhandigd door Servie L’ Espoir (foto – Jos Janssen)

    Op zaterdag 3 februari ontving Bennie Jongenelen de ‘Paul van Betuw vrijwilligersprijs’ gezien zijn bijzondere verdiensten voor Brunssum.

De Paul van Betuw prijs is in het leven geroepen door de plaatselijke politieke partij PAK als een postuum eerbetoon aan de medeoprichter van deze partij. Met deze jaarlijkse prijs wil het PAK de waardering voor de vrijwilligers laten blijken en daarmee ook de burgers die vrijwillig bijdragen aan een beter en socialer Brunssum een steuntje in de rug geven.

Bennie Jongenelen komt dit jaar voor de prijs in aanmerking,  omdat hij ondanks zijn handicap midden in de samenleving “staat”. Hij is een steun en een voorbeeld voor mensen in nood en in moeilijke situaties.

Bennie was bijvoorbeeld de initiatiefnemer voor het Fokus woonproject in Emmastaete. Hij komt regelmatig in het geweer voor mensen die in de verdrukking komen door bijvoorbeeld bezuinigingen, prijsverhogingen, foutief beleid van instellingen of bureaucratische rompslomp.

De prijsuitreiking heeft plaats gevonden in het Trefcentrum van Treebeek