Verkiezingen, de Buitenring

Neem de Buitenring bijvoorbeeld.

Bron L1; http://www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.l1.nl%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fimagecache%2Ffull-node%2Fimagenodes%2Fvirtuele_buitenring.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.l1.nl%2Fnieuws%2F198422-route-buitenring-virtueel-te-volgen&h=179&w=244&tbnid=ZQwjGK0EwGsqeM%3A&zoom=1&docid=xJy6FZ9tYl6CuM&ei=uF5ZU8D-A8KKtAaAs4DYBQ&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CGEQMygKMAo&iact=rc&uact=3&dur=4173&page=1&start=0&ndsp=27

Bron L1

De aannemer is flink aan de gang. Dat kan iedereen zien. We krijgen nu
vele telefoontjes binnen dat de mensen schrikken van dit maanlandschap. Mensen klampen ons aan en zeggen ons dat ze niet wisten dat ze straks heel moeilijk het buitengebied in komen. Ze wisten ook niet dat de buitenring een autoweg zou worden, enz. We hebben sinds 2006 heel wat geschreven hierover.

Zoals gezegd kwam 19 maart naar voren dat de oude coalitie 1340 stemmen
verloren had. Je zou verwacht dat deze keer toch een andere ploeg zou aantreden.

Niets is minder waar. De oude hap gaat door en ze houden elkaar met 12
zetels goed vast.
Als Pak vinden we het jammer dat de SP zo vlug afhaakte. Zij hadden de sleutel in handen om tot een andere coalitie te komen. Dan nog hadden we het werk niet stil kunnen leggen, maar we hadden wel al afspraken kunnen maken over deze weg als de Raad van State tot de uitspraak zou zijn gekomen dat de weg op deze wijze niet kan.

Deze verwachting hebben we nog steeds al wil de advocaat ons nu al laten geloven dat nieuwe wetgeving –de Programmatische Aanpak Stikstof – de buitenring mogelijk maakt.
Deze meneer vergeet, dat die wetgeving ook getoetst dient te worden aan Europese wet- en regelgeving. We verwachten concrete uitspraken pas einde van dit jaar, begin volgend jaar. Kijk voor verder informatie ook de
website:
https://www.pak-brunssum.nl/category/buitenring/
Hier staat onder andere een filmpje van de werkzaamheden: een
impressie van John Smit.